Думки дня

"Думки дня" - слідкуйте за своїми конкурентами, але ще уважніше стежте за власною справою. Коли ви вивчаєте своїх конкурентів, пам'ятайте, що здалеку все здається ідеальним. Навіть планета Земля, якщо достатньо далеко від неї відлетіти, виглядає як мирне місце.

вівторок, 5 лютого 2013 р.

Спорт


Відчули смак крові

«Погонь» - «Хімік» - 2:2

Безумовно, перший матч у будь-якому турнірі дуже важливий, проте не вирішальний. У таких матчах команди тільки налаштовуються на ритм турніру та шукають свою гру. Головним негативним наслідком цього поєдинку була втрата очок обома командами, а позитивом  – команди відчули та увійшли у справжню «зарубу», як полюбляють говорити футболісти, відчули суперника та сам турнір. 
Цього року команди виглядають по-різному. «Хіміки»у Першій лізі області упродовж усього сезоні демонстрували не стабільну гру, гублячи очки у нічиїх та багатьох програшах. До того ж, за статистикою упродовж футбольного календаря пропускали більше ніж забивали. 
Щодо юнацької «Погоні» , то тут ситуація набагато краща. Львів’яни у своїй Прем’єр-лізі упродовж усього сезону боролись за золото, громлячи середняків та аутсайдерів. Проте невпевнена гра у ключових поєдинках дала погонянам лиши третє місце.
До цього матчу команди ще жодного разу не зустрічались, тож його можна сміливо назвати історотворчим.
З перших хвили «Погонь» намагалась узяти під контроль матч, нав’язуючи свою гру. Перший півтайм львів’яни вдало перехоплювали та катали м’яч по полю, і їм все-таки вдавалось диктувати свої умови. У цьому випадку, «хіміки» відходили до своєї штрафної та в результаті пропустили. Але це був апогей домінування у матчі для львів’ян. Надалі упродовж матчу давалась в знаки різниця у футбольному досвіді, адже середній вік команди з Нового Роздолу приблизно на 6-7 років більший.
Одним з переломних моментів для «Погоні» була травма їхнього нападника Маршалка Романа, якого після зіткнення вивели з поля. Далі в атакуючих діях львів’ян було доволі багато браку, що частково зумовило відхід команди назад. Від цього моменту ініціативу у грі перехопив «Хімік», яку намагався не віддавати до самого кінця. Звичайно, погоняни мали кілька моментів, проте, якби суперникам більше усміхнулась футбольна фортуна, їм би не вдалось звести матч до нічиєї. Найнебезпечнішими були подачі та індивідуальні удари. Один з таких міг залетіти у сітку, коли нападаючий «хімків»  пройшов по лівій бровці та, змістившись у центр, пробив, але голкіпер був на висоті. Були і небезпечні подачі, проте вони завершувались ударами повз ворота або сейвами воротаря. Також, згадуючи перший тайм, були два суперечливі моменти у штрафній «Погоні», де за грубу гру захисника, арбітри міг назначати одинадцятиметровий, але на щастя для «Погоні» та на жаль для «Хіміка» рефері розцінив ситуації в межах правил. Що «Погоні» після такого вдавалось, так це початки контратак, які частенько дозволяв суперник, але за невдалих та повільних дій гравців, вони не реалізувались. 

Навряд чи можна робити які-небудь остаточні висновки з приводу цієї гри, однак щось сказати можна – команди дійсно відчули смак крові, випробували склади та готові виправляти помилки. А у групі ще зовсім нічого не ясно, «Погонь» та «Хімік» поділяють другу сходинку у турнірній таблиці, тож справжня боротьба за вихід з групи буде у наступних двох матчах.


Немає коментарів:

Дописати коментар