Думки дня

"Думки дня" - слідкуйте за своїми конкурентами, але ще уважніше стежте за власною справою. Коли ви вивчаєте своїх конкурентів, пам'ятайте, що здалеку все здається ідеальним. Навіть планета Земля, якщо достатньо далеко від неї відлетіти, виглядає як мирне місце.

вівторок, 26 лютого 2013 р.

Спорт. Львівський футбол

Меморіал Ернеста Юста: фаворити – у чвертьфіналі


У неділю, 24 лютого, визначились чвертьфіналісти меморіалу заслуженого тренера Ернеста Юста. Ними стали ФК «Гірник» Соснівка, ФК «Карпати» Кам’янка Бузька, ФК «Миколаїв», «ЛУФК» U-17 Львів, СКК «Демня», «Рух» Винники та ФК «Прикарпаття» Старий Самбір.

Цього року участь у меморіалі Ернеста Юста взяло найбільше команд за усю тринадцятирічну історію турніру – 52 (!) колективи. Нагадаємо, що з 13 груп до 1/8 фіналу вийшли команди, які посіли перші місця і три найкращі колективи, що посіли друге місце. Несподіванкою стало те, що одні з фаворитів турніру «Карпати» з Кам’янки-Бузької та стрийська «Скала» у своїх групах не стали переможцями. Вони посіли другі місця.

У першому матчі 1/8 фіналу зустрілися «Гірник» з Соснівки та «Шахтар» з Червонограда. Матч розпочався жваво. «Гірник» одразу ж взяв контроль гри на себе і вже на 10-ій хвилині зустрічі повів з рахунком 2:0. Проте таке велике бажання «забити одразу і багато» зіграло з ними злий жарт. Вже за три хвилини автоголом у свої ворота відзначився Лящук, однак втримати бажану перевагу команді з Соснівки таки вдалося – 2:1 на їхню користь.

Цього ж дня також зустрічались «Карпати» Кам’янка Бузька та ФК «Лапаївка». Голів уболівальники, яких, до речі, було близько 150, дочекались більш, ніж через годину після початку матчу. Лише на 81 хвилині «Карпати» провели гольову атаку, де відзначився Вірт. Були сподіввання, що це фінальний рахунок, однак на останній хвилині той-таки Вірт зробив дубль і зафіксував остаточний рахунок – 2:0 за віце-чемпіоном Премє’р-ліги області.

В іншому матчі ФК «Миколаїв» без сильного спротиву обіграв свого суперника футбольний клуб «Слобідка». Хет-трик Коссака поклав край надіям на вихід у чвертьфінал «Слобідці». Далі розгром довершив Леськів, поклавши четвертий м’яч у сітку. Суперники усе ж спромоглись на гол престижу, проте на більше їх не вистачило. У підсумку – 4:1 на користь ФК «Миколаїв».

Четвертий ігровий день розпочався наднапруженим матчем ФК "Яричів" - "ЛУФК" U-17 Львів, де в основний час команди не змогли виявити сильнішого. Перший тайм завершився з нічийним рахунком 1:1, а в другій половині гри чудову нагоду вийти вперед змарнували гравці ФК «Яричів», не забивши одинадцятиметровий штрафний удар. Так діло дійшло до серії післяматчевих пенальті (основний час 1:1), де фартовішим виявились сімнадцятирічні карпатівці - 3:4.

Одразу ж після цього матчу на поле вийшли гравці СКК "Демня", який каменя на камені не залишили від свого опонента ФК "Ходорівщина" – 7:1. Події розвивались швидко, і вже на 13 хвилині за фол останньої надії був вилучений голкіпер ФК "Ходорівщина". Якщо у першому таймі команда з Чорного Острова ще трималась – 2:0, то у другому в суперників усе пішло як по маслу – ще п’ять голів і у підсумку 7:1 за СКК «Демня».

В іншому матчі діючий переможець цього турніру, чемпіон та володару Кубка області, ФК «Рух» розім’явся на ФК «Городок-Черляни», поклавши п’ять сухих м’ячів. «Рухівці» з перших і до останніх хвилин диктували свої умови на полі. Гол в першому та ще четвірка "сухих" м'ячів у другій половині гри забезпечили впевнену перемогу команді Романа Гданського. У підсумку, винниківчани розгромили ФК «Городок-Черляни» з рахунком 5:0.

Останнім ж матчем цього дня стала феєрична на голи гра між "Прикарпаттям" зі Старого Самбора та "Чайкою" зі Ставчан. Команди на двох розписали аж дванадцять голів. Уже на третій хвилині Ставчани відзначились одним з найшвидших вилучень за усю історію турніру. Цим суперники не могли не скористатись. Проте за рахунку 7:0 у команді зі Старого Самбору почались численні заміни, чим вони мало не поплатились – ФК «Чайка» у меншості відквитала п’ять (!) голів, проте на більше їх не вистачило. Фінальний свисток арбітра зафіксував рахунок 7:5 на користь ФК «Прикарпаття» зі Старого Самбора.

Ще однією парою були "Скала" Стрий – ФК "Підбуж", проте у зв’язку з непридатними погодніми умовами матч було перенесено.

В чвертьфіналі меморіалу Ернеста Юста зіграють:

"Рух" Винники - "ЛУФК" U-17 Львів

"Карпати" К.Бузька - переможець пари ФК "Підбуж"/ "Скала" Стрий

"Гірник" Соснівка - "Прикарпаття" Ст. Самбір

ФК "Миколаїв" - СКК "Демня"

Дмитро Пальчиков
Джерело: Вголос

Немає коментарів:

Дописати коментар